Αναζητώντας Νέες Γεύσεις

Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και προτάσεις από τις δικές σας Γευστικές Περιπλανήσεις.

30 Νοε 2015

Nice n' Easy

Στο Κολωνάκι, ένα συμπαθητικό μαγαζάκι για καφέ, ποτό ή φαγητό. Στενής σου γεμίζει το μάτι..... Αλλά το ενστικτό μου στο φαγητό ειναι αλάνθαστο!
Πολύ ψαγμένος ο μάγειρας ή ο ιδιοκτήτης. Δεν ξερω ποιανού ιδέα ειναι όλο αυτό το concept.
Όλα τα προϊόντα του ειναι βιολογικα, και δεν σχεδόν οι περισσότερα συνταγές του ειναι "πειραγμένες". Ειναι κάποιες εναλλακτικες επιλογές τύπου ψωμί Ζέας, πιάτα gluten free κ άλλα πολλά...
Κάτω απο κάθε πιάτο στο κατάλογο αναγράφεται και η διατροφική αξία αναλυτικά (για όσους προσέχουν), εμείς δεν πτοηθήκαμε από τα λιπαρά!!

Μεζετζάκι (Νέο Ηράκλειο)

Ταβερνούλα ταβερνούλα που δεν σου γεμίζει το μάτι! Εχει ποικιλία απο επιλογές στο μενού του....
Ωραίες σαλάτες, το Ανεβατό τυρι μου άρεσε παρα πολύ που θυμίζει το κρητικό ανθόγαλο. Αλλά εκει που δεν το περιμέναμε και πάθαμε πλάκα ήταν τα παιδάκια!!! Νόμιζα οτι μονο στη Κρήτη εχω φαί τα καλύτερα αλλα αναθεωρούμε!! Πήραμε 1μιση κιλό για 4 ατομα και ξανα παραγγείλαμε και αλλο 1.

18 Νοε 2015

Cafe Sacher


Εκεί μπορεί να δοκιμάσει κανείς το περίφημο Σοκολατένιο γλυκό που μοιάζει με τουρτο κεικ, που εμπνεύστηκε ο γνωστός ζαχαροπλάστης Sacher. Ειναι το παγκοσμίως γνωστό Sachertorte!!! Εμένα δεν με ενθουσίασε μπορω να σας πω. Πολυ Ντόρος..... Γενικότερα τα γλυκα τους ειναι αδιάφορα εκτός απο κάτι σοκολατίτσες!!

Lugeck

Άλλη μια στοχευμένη επιλογή φαγητού (μετα απο πολυ ψάξιμο). Το Lugeck δεν ειναι εστιατοριο ειναι μια gourmet ταβερνα πολυ προχωρημένη!! Τολμήσαμε και τελικά άξιζε..... Όλα ήταν καταπληκτικά. Πήραμε αρκετά πιατα... Αφού τρόμαξε ο σερβιτόρος! Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε! Τα κρεατικά του πεντανόστιμα, το δικο μου φιλέτο τα κατατατάσσω στα best μου (όσοι με ξέρουν)! Οι σαλάτες τους επίσης πολυ ψαγμένες και πλούσιες. Τα πιατα του σε μεγάλη ποσότητα! Οι τιμές;; value for money!!! Μακάρι ν μπορούσα να ξαναπώ να δοκίμαζα κ το υπόλοιπο μενου!!

16 Νοε 2015

Purstner (Vienne)

Μια παραδοσιακή ταβέρνα στο κέντρο της Βιεννης. Καταπληκτικό περιβάλλον, πολυ ωραίο κλίμα, με παραδοσιακά επιπλα και ντεκόρ. Πολυ καλη η εξυπηρέτηση. Προτείνουμε το schnitzel τους και οτι περιέχει κρέας οπως το spinash spaetzel) εκτός απο σουποειδή και σαλάτες, καθόλου καλές!! Οι μερίδες ειναι αρκετά μεγάλες... Και φυσικα πολύ μπύρα βαρελίσια!!!

Zum weissen Rauchfangkehrer

Ενα καταπληκτικό εστιατοριο στη πλατεία του Αγ. Στέφανου. Ενθουσιάστηκα απ το χώρο και απο την εξυπηρέτηση του προσωπικού πριν καλα καλα κάτσουμε στο τραπεζι μας ( αφού είχαμε κάνει κράτηση φυσικα. Όλη η ατμόσφαιρα εκεί είναι Βιεννη!! από το ντεκόρ, τα prive τραπεζάκια.... το πιανίστα με τη ρομαντική μουσική.... τι να πρωτοπώ!! Καθίσαμε στο ισόγειο όπως επιλέξαμε τη salla με το πιάνο. Ενώ στο πρώτο όροφο μπορεί να κλείσει κάποιος που θα του άρεσε η θέα στον Άγιο Στέφανο. Το μενού πολύ περιορισμένο σε επιλογές αλλά όλα τα πιάτα (που παραγείλαμε) ήταν απίθανα!!!και των διπλανών συνδετημόνων φαινόντουσαν καταπληκτικά αλλά που να τα παραγγέλνεις και όλα..... είναι και ακριβούτσικο!! προτείνω το ορεκτικό με το ταρτάρ κιμά για τους τομληρούς που ήταν απ τα αγαπημένα μου!!! έχω ξεχάσει τις ονομασίες των πιάτων αλλά όλα ήταν πολύ ωραία στημένα και πεντανόστιμα!!!

Oberlaa (Βιέννη)


Oberlaa είναι ζαχαροπλαστείο- σοκολατοποιείο απ' τα γνωστότερα στη Βιέννη. έχει περίου 120 είδη σοκολάτες αν θυμάμαι καλά. Μπορείς να τις απολαύσεις εκεί ή να τις πάρεις πακέτο. Είναι λίγο τσουκτερές οι τιμούλες αλλά νομίζω ότι είναι το μόνο που αξίζει για να δοκιμάσει κανείς βιεννέζικη σοκολάτα. όλα τα άλλα μετριότητες!!