Αναζητώντας Νέες Γεύσεις

Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και προτάσεις από τις δικές σας Γευστικές Περιπλανήσεις.

27 Σεπ 2010

Τα δειλινά

Φημισμένα ψαροταβέρνα στο Ηράκλειο στη περιοχή Δειλινά. Φοβερή κουζίνα με φρέσκο ψάρι πάντα και πολύ καλά θαλασσινά!

Λίγο Κρασί Λίγο Θάλασσα...

και το αγόρι μου!! Βρίσκεται στη παραλιακή Ηρακλείου απέναντι απ το Κούλε. Γνωστή σε όλους μας ψαροταβέρνα με καλό φαγητό και πολύ λουκουμά στο τέλος!!

Τάκα Τάκα

Ο τίτλος δε σου γεμίζει το μάτι.... αλλά ναι!! είναι απ τις καλές ταβερνούλες στο Γάιο των Παξών. Εκεί μπορείς να γευτείς παραδοσιακά εδέσματα του νησιού!

24 Σεπ 2010

Gelatopolis

μα φυσικά δε θα μπορούσα να μη γράψω για το περίφημο παγωτό του Σταύρακα!! Μόνο στη Λευκάδα μπορείς να το γευτείς!! Μετά απ' αυτό που έφαγα εκεί στο Gelatopolis έχω αναθεωρήσει για πολλά!!! Ο καλύτερος στη Λευκάδα... και όχι μόνο!!

Σπυριδούλα

ααα η σπυριδούλα είναι η καλύτερη ψαροταβέρνα στα Σύβοτα Λευκάδας!! ένα ταβερνάκι πολύ όμορφο... στο λιμανάκι!! Πεντανόστιμα και διπλάσια τα πιάτα!!!

23 Σεπ 2010

Sand Bar coctails & sushi bar (Rhodes)

Αυτό κι αν είναι "ψαγμένο" μαγαζί. Συνδιασμός cocktails με sushi γίνεται; Μα φυσικά και μάλιστα από Σουϊδούς! Απίστευτα cocktails με τη μεγαλύτερη συλλογή από Bacardi flavors που ίσως έχετε δει, φτιαγμένα με μοναδικό τρόπο μπροστά στα μάτια σας. Και όλα αυτά σε συνδιασμό με sushi. Αγαπημένο cocktail: Bacardi Razz frozen mochito. Αξίζει να πάτε το καλοκαιράκι..

Buzzha beach restaurant & bar

Εάν είσαι kitesurfer θα γνωρίζεις ότι μετά από μερικές ώρες στο νερό η ανάγκη σου για ένα καλό και χορταστικό γεύμα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη! Γιαυτό στη "Μέκκα" του σπόρ, στην El Gouna της Αιγύπτου υπάρχει αυτό το εστιατόριο για να καλύψει τις ανάγκες και του πιο εξαντλημένου kiter! Χορταστικά jumbo burgers, μακαρονάδες και πίτσες είναι διαθέσιμα για ένα γρήγορο ανεφοδιασμό!

Pazo Wine & Dine Cafe (Rhodes)

Ένα "ψαγμένο" εστιατόριο στη Ρόδο με θέα τη θάλασσα. Ατμοσφαιρικό περιβάλλον με καταπληκτική Ασιάτικη κουζίνα και όχι μόνο. Καλό σέρβις και ικανοποιητική λίστα κρασιών. Προτείνουμε να το επισκευτείται σούρουπο για να απολαύσετε τα όμορφα χρώματα του ουρανού από τη τζαμαρία.

20 Σεπ 2010

Η φωλιά του Δράκου

Μια πολύ γραφική ταβερνούλα στο Μακρύ Γυαλό. Δεν τη βρίσκεις εύκολα.... και δε σου γεμίζει το μάτι. Πάντως το φαγητό είναι πολύ καλό!!

Θαύμα εν καιρώ

Πολυβραβευμένο gourmet εστιατόριο στη Ρόδο. Μεσογειακή κουζίνα με εξαιρετικά γευστικά πιάτα και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Canton

Ένα απ τα καλύτερα κινέζικα εστιατόρια στη Ρόδο.

Hippopotamus Steak House

o βασιλιάς της μοσχαρίσας μπριζόλας!! Φυσικά με έδρα το Παρίσι που μόνο εκεί ξέρουν πως πρέπει να σερβίρεται ένα μοσχαρίσιο φιλέτο!!! Ένας κατάλογος με βάση κυρίως το μοσχάρι!!!

Le Procope

ένα απ' τα πιο φημισμένα εστιατόρια του Παρισιού. Λειτουργεί απ΄ το 1686. Εκεί μπορείτε να γευτείτε ανεπανάληπτες συνταγές του 1690!!! Πιάτα που έχουν αφήσει εποχή. Κυρίως θαλασσινά και..... σαλιγκάρια!!!

Creperie des Arts

αγαπημένη creperie σε μια πανέμορφη συνοικία του Παρισιου, St Michel. Τέλειο περιβάλλον, ρομαντική ατμόσφαιρα, σου δίνει μια αίσθηση από άλλη εποχή. Οι κρέπες τους δε!! είναι κόλαση!! Αν δε κάνανε εκεί ωραίες κρέπες....

White Elephant

πολύ ωραίο ταϋλανδέζικο  εστιατόριο στην El Gouna!! Πολύ καλή κουζίνα με αρκετές ομοιοτητες με τη κινέζικη φυσικά

Le Deauville

είναι γαλλικό εστιατόριο στη Μαρίνα της El Gouna (Αίγυπτο). Ολόφρεσκα γευστικά πιάτα ημέρας. Ο Chef γράφει σε μαυροπίνακα το μενού της ημέρας!

Saigon

είναι κορεάτικο εστιατόριο στη El Gouna! Πολύ ωραία κουζίνα και η κορεάτικη!

Divine

τι να πει κανείς για το φοβερό εστιατόριο Divine?? Είναι gourmet? τέλειο σέρβις? τρομερό μενού? Ανεπανάληπτες γεύσεις? Πρωτότυποι συνδυασμοί? Μάλλον όλα αυτά μαζί θα έλεγα!! Είναι ΤΟ εστιατόριο (απ' όσα έχω δοκιμάσει) στη Ρόδο!! Εξειδίκευση τόσο σε κρεατικά πιάτα όσο και σε θαλασσινά!!!

Τα Κιούπια

Τα κιούπια είναι ένα πολύ ξεχωριστό εστιατόριο στη πανέμορφη Ρόδο. Απ' τα πρώτα καλά εστιατόρια του νησιού.Πολύ πρωτότυπα πιάτα, ψαγμένες γεύσεις χάρη στην αστείρευτη δημιουργική φαντασία του chef..... Πολύ καλό που αλλάζει το μενού του τακτικά. Έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος των ορεκτικών. Μου αρέσει αρκετά!

Oro Toro

τρομερό εστιατόριο στην Αθήνα! Είναι καθαρά Αργεντίνικη Κουζίνα. Η εμπειρία μου σ' αυτό το εστιατόριο θα μείνει αξέχαστη. Φυσικά αυτό που πρέπει να δοκιμάσει κανείς εκεί είναι... το περίφημο black angus steak!!

19 Σεπ 2010

Σιρόκο

λοιπόν, είναι στη παραλία Λυγαριάς. Για όσους επιθυμούν και γνωρίζουν από καλό ψάρι. Απλή, λιτή ψαροταβέρνα μπροστά στο κύμα!

Η κουζίνα της Πόπης

ένα κεφάτο μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Με καλή παρεούλα είναι πολύ καλή επιλογή. Τα εδέσματά του αρκετά νόστιμα θα έλεγα!

Κουζινιερί

ε... εντάξει δεν με πολυ ενθουσίασε! Είναι ένα μέτριο προς καλό μεζεδοπωλείο! Γιατί όχι...

Συνταγές

αρκετά καλή κουζίνα στο κέντρο του ηρακλείου. Γιατί όχι? μια δοκιμή θα σας πείσει!!

Η ρούγα του Μπαουλά

Πολύ όμορφη ταβερνούλα στο Ηράκλειο. Αξιοπρεπέστατα πιάτα και ευχάριστο περιβάλλον! το καλύτερο βέβαια εκεί είναι ο δίσκος με τα πιάτα που σου φέρνει στο τέλος να διαλέξεις!! :-)

Xatzis

στου κοκκίνι Χάνι... τελικά πολύς λόγος για το τίποτα!!! Από περιβάλλον δε λέει τίποτα, και απ' τα κυρίως του πιάτα... μούφα θα έλεγα!

Al Fredo

είναι ένα απ' τα λίγα ιταλικά εστιατόρια της πόλης μας! Ε, αναγκαστική επιλογή.... παρά να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στα χανιά!! :-) Είναι καλό για την κατηγορία του!

Κήπος των Γεύσεων

καλό εστιατόριο. Πολύ καλό! Οι τιμές του προσιτές θα έλεγα. Έχει ψαγμένα πιάτα...

στου Τερζάκη

καλή ψαροταβέρνα στα σοκάκια του Ηρακλείου. Το καλύτερο μου εκεί είναι το ρυζότο του!!

Κρι- Κρί

το καλύτερο εστιατόριο στο κόλπο της πανέμορφης Αγίας Πελαγίας. Κάνει μια απίστευτη special σαλάτα!!! Είναι μάστορας στη μπριζόλα και στις διάφορες σπεσιαλιτέ!!

Caldera

εστιατόριο- ταβέρνα στην Αγία Πελαγία. καλούτσικο για μένα! Παλιότερα ήταν πιο προσεγμένο. Έχει χαλάσει λίγο τη κουζίνα, το στύλ, το σέρβις.... κρίμα!!

Herbs' Garden

Πολύ ενδιαφέρον gourmet εστιατόριο θα έλεγα. Αρκετά δημιουργικά πιάτα! Άλλοι πάλι θα λέγανε το αντίθετο. Εμένα μου άρεσε αρκετά. Έχει πολύ ωραία ριζότο και φυσικά αξίζει να δοκιμάσετε τη μάυρη μακαρονάδα αλλά και το λιγκουίνι με σωλομό. Έχει κι άλλους προσεγμένους συνδυασμούς. Και φυσικά ούτε λόγως για τη Θέα...

Ελιά και Δυόσμος

πάρα πολύ καλή gourmet κουζίνα που διαφέρει απ' τις άλλες της κατηγορίας της γιατί μπορείς να δειπνήσεις κάτω απ' τη μελωδία ενός Πιάνου! Πάρα πολύ  ψαγμένα εδέσματα με βάση τή κρητική κουζίνα.

Παρδαλός Πετεινός

αααα τι να πω! Εξαίσια κουζίνα. Το κάτι διαφορετικό γευστικότατο... αλλά απ' ότι πληροφορήθηκα έκλεισε! Κρίμα!

Κούνιες

εντάξει, μέτριο θα έλεγα εστιατόριο.

Οδός Αιγαίου

Ακουστό gourmet εστιατόριο στο Ηράκλειο. Παρα πολύ καλό και προσεγμένο όσον αφορά, φυσικά, τα θαλασσινά και τα ψαρικά!! Πολύ καλή κουζίνα και ωραίο περιβάλλον! Λίγο τσουκτερό αλλά αξίζει...

Le Connaisseur

εστιατόριο σε μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Θεωρείτε gourmet.... αλλά, Εντάξει, απο θέα είναι απίστευτο.... αλλά η κουζίνα εν τέλει δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Απλά καλό!

Chop Sticks

Κινέζικο gourmet εστιατόριο στο Κέντρο του Ηρακλείου. Για μένα το καλύτερο κινέζικο, το καλύτερο περιβάλλον και το καλύτερο σέρβις.

Lago di Candia

:-) Λοιπόν, ένα πολύ gourmet φινετσάτο και αρκετά ακριβό εστιατόριο σε ξενοδοχείο στις γούβες! Λίγες επιλογές από κυρίως πιάτα αλλά σ' αφήνει.... άφωνο!! Επιλογή μου: Μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς. Όσο για το περιβάλλον δεν έχω λόγια! Για το σέρβις του δε.... καταπληκτικό ,ΑΛΛΑ είπαμε, ακριβό!

The Mexican restaurant

για όσους αγαπάνε τη μεξικάνικη κουζίνα, το συγκεκριμένο εστιατόριο στο Ηράκλειο είναι αρκετά καλό αν και δεν έχω δοκιμάσει άλλο μεξικάνικο!!

Golden Dragon

κινέζικο εστιατόριο στο κέντρο του ηρακλείου. Δεν θα πω ότι με ενθουσίασε. ένα μέτριο κινέζικο είναι!!

Περί Ορέξεως...

κολοκυθόπιτα! Στο κέντρο του Ηρακλείου χωρίς θέα αλλά πάρα πολύ καλό φαϊ. Πρέπει να το δοκιμάσετε. Τι πιάτο να πρωτό διαλέξω!!! Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το γεμιστό κοτομπιφτέκι, το κοτόπουλο περιορέξεως αλλά και το γεμιστό ψαρονέφρι, μπατζαροσαλάτα, γεμιστές πιπεριές και άααλα πολλά γευστικά πιάτα!! Καλή Όρεξη!!

Λούκουλος

Ξέρετε, ένα απ' τα καλύτερα- γνωστότερα gourmet εστιατόρια του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης.
χμ! έτσι κι έτσι... Δεν ξέρω βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια αν έχει αλλάξει! Πάντως δεν με πολυ ενθουσίασε. Ίσως να μην έκανα καλή επιλογή εδεσμάτων. Επιφυλάσσομαι!

Οι Παρασιές

Πολύ καλό εστιατόριο- ταβέρνα στη παραλιακή Ηρακλείου. Φτιάχνει φοβερές μπουγιόζικες σαλάτες, καταπληκτικά μανιτάρια σχάρας και........ μοσχαρίσια μπριζόλα στα κάρβουνα!! Σε άλλους αρέσει πάρα πολύ και η ομελέτα που φτιάχνει!! Πολύ καλό!!!

7 Θάλασσες

Πολύ gourmet κουζίνα βασισμένη στα θαλασσινά. Βρίσκεται απέναντι απ' το Δημαρχείο Αλικαρνασσού.
Ευχάριστω περιβάλλον με πολύ ωραία διακόσμηση. Το γεμιστό μανιτάρι είναι φοβερό αλλά και τα ζυμαρικά με θαλασσινά επίσης. Δοκιμάστε τη γευστική ρετσίνα με άρωμα κεχριμπάρι.

Καραβοστάσι

Στο Μπαλί Ρεθύμνου μπορείτε να γευματίσετε σε μία εξαιρετική παραλιακή ταβέρνα. Στο Καραβοστάσι στη παραλία Εβίτα. Δεν έχω δοκιμάσει άλλες ταβέρνες στην περιοχή... αλλά όλα τα πιάτα της είναι προσεγμένα, περιποιημένα και πεντανόστιμα!!Κάνει πολύ ωραίες σαλάτες, και εξειδικευμένη στο ψάρι.

Έναγρον

Αναφερόμαστε στη ταβέρνα του οικισμού Έναγρον που βρίσκεται κοντά στα ανώγεια.
Πάρα πολύ καλή κουζίνα με εξίσου καλά κρητικά προϊόντα. Μπορείτε να την επισκεφθείτε χωρίς διαμονή στους παραδοσιακούς ξενώνες. Το συστήνουμε για χειμωνιάτικη περίοδο.

ταβέρνα Μηλιά Χανίων

Αναφερόμαστε στον παραδοσιακό οικισμό Μηλιά που βρίσκεται στο νομό Χανίων. Πάρα πολύ γνωστός οικισμός. Ολα τα προϊόντα τους παράγονται εκεί και είναι βιολογικά. Η κουζίνα τους είναι κρητική παροσιακή εννοείται αλλά δεν υπάρχει κατάλογος-  μενού. Το τι θα παραγγείλεις εξαρτάται απ τα προϊοντα που θα έχουν διαθέσιμα εκείνη τη μέρα και απ' το μεράκι της μαγείρισας! Πολύ ωραίο, ήσυχο και ρομαντικό περιβάλλον, καθ' ότι δεν υπάρχει ηλεκτρισμός.

Pagliaccio

Πολύ καλό Ιταλικό εστιατόριο στη Παραλιακή Ρεθύμνου. Με φρέσκα ζυμαρικά... αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν το ορεκτικό του: μανιτάρια αλα κρεμ.

Πανόραμα (Σπήλι)

Παραδοσιακή Ταβέρνα στο Σπήλι Ρεθύμνου.
Πολύ καλό φαγητό. Εξαιρετικά παϊδάκια και τέλειες σαλάτες! Όλα τα προϊόντα είναι παραδοσιακά και γευστικότατα!! Τέλειος προορισμός για τις χειμερινές μας αποδράσεις!!

Creperie Haris

Αχ! Άχ! Αχ!!!Τι να σχολιάσω εδώ.... Απλά: όταν λέμε κρεπερί εννοούμε Χάρη. Απλά δεν υπάρχει!!! Στη παλιά Πόλη Ρεθυμνου φυσικά για όσους δεν το ξέρουν. Έδω δεν μπορώ να γράψω για τις σπεσιαλιτέ του!! Είναι θέμα γούστου!! Πως τι θέλει ο καθένας τη κρέπα του ή τη βάφλα του!!! Η σοκολάτα του μια πανδαισία!!
Έχει ανοίξει και στο Ηράκλειο αλλά δεν είναι το ίδιο!  Μια βολτούλα στο Ρέθυμνο....

Θαλασσογραφία

απ' τα πιο γραφικά μεζεδοπωλεία του Ρεθύμνου. Χτισμένο πάνω στα βράχια ανεβαίνοντας για το κάστρο της Φορτέτσα. Έχει απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο και φυσικά με ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα!!! Πεντανόστιμο το γεμιστό μπιφτέκι του αλλά και το χταποδοπίλαφο. Έχει πολύ ωραία μεζεδάκια! Δοκιμάστε τα!!

Μελίνα

αχχ!! τι να πω γι' αυτό το περίφημο εστιατόριο σε μία πανέμορφη τοποθεσία στο Ρέθυμνο. βρίσκεται κάτω απ' τη Φορτέτσα Ρεθύμνου και έχει θέα όλη την παλιά πόλη! Για τις γαστρονομικές δημιουργίες του Chef δεν έχω λόγια!!  ;Ένα Άριστο gourmet εστιατόριο με πάρα πολύ γευστικά πιάτα. Και το καλύτερο Σουφλέ σοκολάτας φυσικά!! Πρέπει να το επισκεφθείτε!!

Νικόλας

Πολύ καλή ταβερνούλα στη παραλιακή Ρεθύμνου, τόσο στα κρεατικά της όσο και στα ψαρικά της.

Φανάρι

Μια απ΄τις καλές ψαροταβέρνες στη παραλιακή Ρεθύμνου είναι το Φανάρι.

Αυλή

μμμμμ!! όλοι θα έχετε ακούσει για το gourmet εστιατόριο Αυλή στο Ρέθυμνο. Έχει αφήσει αρκετά καλή φήμη ως το καλύτερο και ένα απ' τα ακριβότερα. Συμφωνώ με το δεύτερο. Πριν 2 χρόνια είχαμε ενθουσιαστεί με τη κουζίνα του, η τελευταία μας όμως επίσκεψη μ' έκανε να αναθεωρήσω. Απογοητευτήκαμε... τι να πω! μπορεί να έτυχε! η κακιά στιγμή που λένε... Πέρα απ' το φτωχό μενού του και το αδιάφορο σέρβις, το κυρίως πιάτο (μιλάμε για φιλέτα μοσχαρίσια) ήταν απαράδεχτο.

Ερωφίλη

Αυτό το εστιατόριο βρίσκεται στη Παλιά Πόλη Ρεθύμνου. Αρκετά μεγάλο. Είναι περισσότερο τουριστικό όμως. Τα ορεκτικά του είναι αρκετά καλά.... αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το μοσχαρίσιο του φιλέτο. Ήταν για μας μια απρόσμενη απόλαυση!!

Το Πηγάδι

Εξαιρετικό εστιατόριο στη Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Έχει πολύ ψαγμένη κουζίνα. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσουν οι περίεργη συνδυασμοί. Εγώ ξετρελάθηκα με το μοναδικό πιάτο: Φιλέτο Μοσχάρι σοτέ με φράουλες και δυόσμο όπως και το γεμιστό ψαρονέφρι, τα μανιτάρια του, οι γεμιστές πιπεριές κ.α. Εκεί δεν ξέρεις τι να πρωτο διαλέξεις για να φας.... Μεγάλη ποικιλία! Συμπεριλαμβάνεται στα 10 καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης.

Ταβέρνα του Ζήση στο Ρέθυμνο

εγγυημένη παραδοσιακή Ταβέρνα γύρω από την κρητική κουζίνα. Το καλύτερό μου εκεί είναι οι λαχανοντολμάδες, τα σουτζουκάκια αλλά και όλα τα ψητά σχάρα....

Παστοποιείο Ρεθύμνου

Εδώ δεν έχω να πω πολλά. Μία είναι η Αστακομακαρονάδα στο Ρέθυμνο!! Εξαιρετικό περιβάλλον και πολλές νόστημα θαλασσινά εδέσματα!!

Ταβέρνα στο Μαρουλά Ρεθύμνου

Στο  κέντρο του χωριού Μαρουλά υπάρχει μια μικρή ταβερνούλα (μου διαφεύγει η επωνυμία της) με δυνατό χαρακτήρα! Πέρα για πέρα κρητική. η ποικιλία της είναι απλή. Η σπεσιαλιτέ της φυσικά: αντικριστό αρνί στο τζάκι, οφτό και βραστό ζυγούρι με μακαρόνια και ανθότυρο. Για να τα γευτείς αυτά τα πιάτα θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο να παραγγείλεις τη ποσότητα που θες. Απο Γεύση??? Δεν το συζητάμε!!!

18 Σεπ 2010

Κούμος στις Καλύβες Χανίων

Πολύ ωραία παραδοσιακή ταβερνούλα, με ποιοτικό φαγητό. Εκεί δε θα βρείτε κάτι διαφορετικό. Αλλά θα σας ικανοποιήσουν η ποσότητα και η νοστημιά! Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ σ' αυτή τη ταβέρνα ήταν τα τηγανιτά κολοκυθάκια, η σούπερ χωριάτικη αλλά και το πολύ καλό κρέας στα κάρβουνα! Πολύ καλή!!!

Ο Μύλος του Κερατά

Μια πολύ καλή ταβέρνα στα Χανιά, συγκεκριμένα στο Πλατανιά Χανίων, είναι ο δημοφιλής "Μύλος του Κερατά". Μη σας ξεγελάει ο τίτλος!! Έχει φοβερή κουζίνα και πολύ ωραίο περιβάλλον. Εδώ δε θα βρείτε κάποιο περίεργο πιάτο, αλλά για να δοκιμάσει κανείς παραδοσιακή χανιώτικη κουζίνα, αξίζει να τον επισκεφθεί!!

Κουκουβάγια

τι να πει κανείς για την περίφημη καφετέρια-ζαχαροπλαστείο με την περίφημη θέα αλλά...... και το περίφημο Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας???
Είναι στην όμορφη πόλη των Χανίων, ψηλά στο ακρωτήρι.
Φυσικά πέρα απ' το γνωστό Ζουμερό που κάνει έχει και πολύ καλή λεμονόπιτα.
Ζ

Καριάτες

Το εστιατόριο Καριατις είναι ένα απ τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια που έχουμε επισκεφθεί, με ψαγμένες γεύσεις και συνδυασμούς!
Η σπεσιαλιτέ του: ραβιόλι αλά ταρτούφο (με σπανάκι και μαύρη τρούφα)!